(Over de verspreiding van het Corona-virus (COVID-19

آخر تحديث 2020-03-06

(Over de verspreiding van het Corona-virus (COVID-19


Brussel op 5 maart 2020

De verspreiding van het Corona-virus (Covid 19) heeft grote paniek in de wereld veroorzaakt. De snelheid van de overdracht en het grote aantal menselijke slachtoffers vereist dat alle landen alle mogelijke middelen moeten benutten en meer voorzorgsmaatregelen moeten nemen om de complicaties en gevolgen van deze epidemie tegen te gaan. De Raad betuigt zijn solidariteit met alle gewonden in verschillende landen van de wereld en prijst de partijen die verantwoordelijk zijn voor hun voortdurende inspanningen om hun burgers tegen deze dodelijke epidemie te beschermen. Het vereist dat iedereen solidair met elkaar samenwerkt.

De leer van de islam roept op tot het invoeren van voorzorgs- en preventiemaatregelen op het gebied van epidemie bestrijding en ziekten. De raad roept alle burgers op om de acties van de autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor het beperken van de verspreiding van het virus te respecteren en de instructies op dit gebied op te volgen.

Middels dit bericht doet de raad ook een beroep op imams, religieuze gidsen, moskeefunctionarissen en islamitische centra en alle mannelijke en vrouwelijke verantwoordelijke om bewustmakingscampagnes op te zetten en mensen te informeren over wat ze moeten doen aan preventie. Deze situatie herinnert moslims eraan verantwoordelijkheid te nemen en waarden zoals samenwerking, synergie en altruïsme te belichamen, vooral in deze kritieke tijden.

Europese Raad van Marokkaanse geleerden

التعليقات

لنتواصل