De Europese Raad van Marokkaanse Ulema's voor alle moslims in Europa

آخر تحديث 2020-03-23

De Europese Raad van Marokkaanse Ulema's voor alle moslims in Europa

Persbericht

Gezien de uitzonderlijke omstandigheden die de hele wereld tegenwoordig doormaakt als gevolg van de snelle verspreiding van het coronavirus en de gevolgen ervan, hebben de overheidsinstanties strikte maatregelen genomen, zoals het opschorten van reizen, het sluiten van openbare bijeenkomsten, waaronder moskeeën en gebedshuizen, het instellen van avondklokken, speciale behandeling van lichamen van overledenen die besmet waren met dit virus. De Europese Raad van Marokkaanse geleerden - die het algemeen belang dient - waarschuwt moslims die in Europa wonen voor het volgende:

1 volledige naleving van de instructies van de bevoegde autoriteiten en gezondheidsinstellingen om het land en de bevolking te beschermen tegen deze dodelijke pademie.

2 – Een oproep in deze moeilijke omstandigheden tot solidariteit en samenwerking met alle elementen van de samenleving, het helpen van de behoeftigen: mensen zijn allemaal aanbidders van Allah en de meest geliefde mensen voor God zijn zij die anderen helpen.

3- Vermijd het toebrengen van enige vorm van schade aan mensen, of het nu gaat om intimidatie, roekeloosheid of hamsteren van voedsel in winkels en het creëren van onnodige chaos. Dit is namelijk waar de islam ons voor waarschuwt.

4 - Met betrekking tot de natuurlijke dood is het niet meer mogelijk om het lichaam naar het moederland over te brengen zoals dit eerder wel kon. Het is toegestaan om de doden te begraven in het land waar hij stierf op de openbare begraafplaats waarvan een deel is gewijd aan het begraven van de doden van moslims.

Laat iedereen zich beseffen dat de aarde niemand heiligt verklaart. De daden van de persoon maken tellen in deze. Het is toegestaan dat de overledene een testament achterlaat om zijn lichaam over te dragen naar een andere plek wanneer dat in de toekomst mogelijk is en de grafwet staat dit toe.

Wat betreft degenen die sterven aan de Corona-epidemie, deze persoon sterft als martelaar. Wat betreft zijn voorbereiding na zijn dood, als het niet mogelijk is om hem op de gebruikelijke bekende manier te wassen, zelfs als hij water op zijn lichaam zou gieten zonder te wrijven, dan mag er over worden gegaan op tayamum. Als dit niet mogelijk is dan vervalt de gehele wassing. Het dodengebed vervalt echter niet of de persoon aanwezig is of niet. Het doek wordt om deze persoon gewikkeld al is het over de kleding waarin hij stierf. Vervolgens wordt er over deze persoon gebeden en wordt deze persoon begraven. Het is bekend dat het begrafenisgebed een gemeenschappelijk verplichting is die door sommigen, al is het maar één persoon, wordt uitgevoerd. Alle moslims die horen van het overlijden van iemand spreken de smeekbeden uit. De smeekbeden bereiken de doden en de geleerden zijn hier unaniem in.

5- Moslims moeten in deze tijd, vooral in het holst van de nacht, hun tijd vullen met smeekbede en God om vergeving vragen en tevens bidden dat deze pandemie van de hele mensheid op te heffen, het land en het volk te beschermen tegen het kwade en te vragen voor degenen die eronder lijden om spoedig te herstellen.

Europese Raad van Marokkaanse geleerden

التعليقات

لنتواصل